En Kulturdag 22.5.2024

Fritt inträde!

Tidpunkt: onsdag 22.5.2024 kl. 9-12.30
Plats: Barnens kulturcentrum Aurora, Träskändavägen 1-3, 02940 Esbo

Bokningarna till programmet som kräver förhandsanmälan startar onsdag 3.4.2024 kl. 9.00 via https://link.webropol.com/s/kulturdag2024 eller per telefon: 050-4303956

 

PROGRAM som kräver förhandsanmälan

The best; Arne Alligator & Mumintrollen

En skräddarsydd konsert där storfavoriterna sjunger de bästa sångerna.
Konsertens längd ca 45 min. Konserten är utomhus!
Konsert kl. 9.30 och kl. 11.30

 

Teater Kojan: Raska på, Alfons Åberg

Det är morgon och Alfons skall till dagis. Det är bråttom och pappa vill att Alfons skall skynda sig. Men Alfons skall bara…Raska på, Alfons Åberg är en fysiskt finurlig och interaktiv föreställning om lek, fantasi och om att ha all tid i världen, fast ändå inte. Föreställningen baserar sig på Gunilla Bergströms bok med samma namn och uppföranderätten bevakas av Bok-Makaren Ab. Speltid: 25 min.
Föreställningen är inomhus i Meijeri-byggnaden.
För 2- 6 åringar
Föreställningar:  kl. 9:00 och kl. 10:30

 

En guidad tur i Träskända park – skräddarsydd enkom för barn!

En guidad promenad i Aurora Karamzins fotspår i parken som är ca 180 år gammal. Det blir en upptäcktsfärd - vi söker efter spår och platser som bevisar att parken är gammal. Vad är en engelsk landskapspark, en herrgård eller en spaljé? Hittar vi ännu spår av Tsar Alexander II:s utedass, Kungsvägen, ett 100 år gammalt träd, Glims å och Dianatemplet? Guide: Camilla Nemlander-Sjöberg
Åldersrekommendation: 5-8 år
ca 30 min.
Guidade turer kl. 9.00 och kl. 10.30

 

PROGRAM som inte kräver förhandsanmälan

Esbo stadsbibliotek – evenemangsbussen VÄLKKY

Esbobibbans evenemangsbuss Välkky är med på Kulturdagen! Stig in i berättelsernas buss och ta del av våra böcker, boktips eller pyssla med oss en stund. I bussen kan man också låna, läsa och ta det lugnt. Vi ses i bussen!

 

EBUF:s hopp- och galopp - en fartfylld käpphästbana!

Är ni redo för den fartfyllda hopp- och galoppbanan? Hästarna väntar redan otåligt på sina ryttare. En del av hästarna behöver sadlas, kammas och få ett namn innan de tas ut på hopp och galopp på banan. Banan tillämpar sig för alla med barnasinnet kvar. Välkomna med och motionera på ett kul och fartfyllt sätt!

 

Finns sommarteater: Tipsrunda med alla djur i Djungelboken

Vad äter apornas kung? Var sover ormen? Vilka djungeldjur kan simma? Kom och se om ni vet svaren på dessa och fler frågor om alla djur i familjemusikalen Djungelboken som spelas på Finns sommarteater i Köklax 6-30.6.2024. Roliga berättelser om Djungelbokens djur och lätta frågor finns utplacerade på området. Hitta frågorna och lista ut rätt svar! Alla som deltagit i tipsrundan får ett litet pris.

 

 


Vi ser med glädje fram emot att få fira en solig och rolig Kulturdag tillsammans med er! Detta är en perfekt plats för sommarutfärd med picknick mm!

Din inträdesbiljett hjälper!
Det är fritt inträde till dagens program, men ett begagnat (men användbart!) klädesplagg eller en leksak som du inte längre behöver fungerar som en inträdesbiljett. 

I samarbete med föreningen ”HOPE - Yhdessä & Yhteisesti” bidrar vår roliga dag till att hjälpa barnfamiljer i huvudstadsregionen.
 

Arrangör:
Esbo stads svenska bildningstjänster/Vindängensalen i samarbete med Esbobygdens ungdomsförbund

Förändringar kan förekomma.
Uppdaterat 20.3.2024